A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Делегація з Уманщини переймала досвід роботи на Вінниччині

Дата: 07.05.2018 09:02
Кількість переглядів: 1252

4 травня 2018 року делегація з Уманщини у складі працівників апарату районної ради та райдержадміністрації переймали досвід роботи на Вінниччині в Чечельницькій районній раді. Очолила делегацію голова Уманської районної ради Оксана Супрунець.

Зустріч делегації з керівним складом Чечельницької районної ради та райдержадміністрації відбулася у селі Жабокричка. Сільський голова Микола Савченко ознайомив гостей з історією та структурою Каташинської сільської ради, яка об’єднує два населених пункти Жабокричку та Каташин.

У селі Каташин відбулося знайомство з сучасним тваринницьким комплексом ТОВ «Україна-О». Директор товариства Михайло Федишин розповів, що на підприємстві введено в експлуатацію ферму з використанням сучасних технологій з виробництва молока, на що затрачено 4,7 млн. грн. Завершуються роботи по будівництву майданчика для відкритого  утримання ВРХ, де освоєно 350 тис. грн. Всього на фермі утримується 600 голів ВРХ. Наразі в селі Каташин розгорнулося будівництво молокозаводу європейського рівня.

Згодом, відбувся огляд соціальних об’єктів сіл Жабокричка та Каташин. Досягненнями останніх років стала реконструкція приміщення Жабокрицької загальноосвітньої школи під навчально-виховний комплекс, загальна вартість якого становила понад1,5 млн. грн. Також делегація відвідала капітально відремонтований спортивний зал, де проходять змагання місцевого і регіонального значення.

Пам’яткою архітектури села є старовинна дерев’яна церква Покрови Пресвятої Богородиці побудована у XVIII столітті. В церкві знаходиться старовинна святиня – ікона Божої Матері „Каташинської”, яка місцевими жителями вважається чудотворною. В  2007 році на конкурсі „Сім чудес Вінниччини” церква була віднесена до 20 перлин Вінниччини. 

В смт Чечельник відбулося знайомство з апаратом районної ради. Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець висловила слова подяки апарату та голові Чечельницької районної ради Сергію П’яніщуку за теплий прийом та вручила коровай та сувенірну продукцію з Уманщини.

Цікавим став огляд визначних місць Чечельника, серед яких - костел св. Йосипа Обручника, Свято-Михайлівський Собор та Молодіжна площа.

Завершальним пунктом відвідування стало село Ольгопіль, де діє потужне підприємство СТОВ АФ «Ольгопіль», яке очолює депутат обласної ради Павло Каленич. Завдяки умілому керівництву СТОВ АФ «Ольгопіль» є потужним сільськогосподарським холдингом, з розгалуженою мережею підприємств, а також базовим господарством Інституту фізіології та генетики рослин НАН України. Спеціалізується на вирощуванні насіння озимих зернових культур пшениці та ячменю. В 2014-2015 роках насіння реалізовувалося 266-ти суб’єктами аграрного сектору. Здійснюється експорт в Молдову, Румунію та Придністров’я. 

Павло Каленич є інвестором в селах Жабокричка та Каташин та засновником ФГ у Вінницькому та Немирівському районах. На даний час АФ «Ольгопіль» обробляє більше 5 тис.га землі.

Господарством досягнуто значних показників в галузі рослинництва. Щороку закуповується нова сільськогосподарська техніка, будуються сучасні технологічні лінії. Введено в експлуатацію сушарку з очисною системою, потужністю в межах 640 тонн на добу та складу для напільного зберігання вирощеної продукції місткістю 7000 тонн. На території господарства діє потужний, сучасний тракторний стан. Працює пекарня, де випікають більше 20 найменувань продукції.

Крім цього постійно надається спонсорська та благодійна допомога об’єктам соціальної сфери сіл де орендується земля, будуються новітні дороги, підтримка культури та спорту, а також підтримує ініціативу в проведенні різноманітних заходів.

Чимало вкладено Павлом Євгенійовичем в розбудову соціальної сфери села Ольгопіль. Здійснено ремонт будинку культури, збудовано парк, стадіон, сучасний спортивний майданчик, проведено озеленення населеного пункту.

За свої трудові досягнення Павло Євгенійович нагороджений численними грамотами та відзнаками, районного, обласного та державного рівнів.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь