A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Із засідання сесії обласної ради

Дата: 06.03.2020 16:20
Кількість переглядів: 444

6 березня 2020 року голова обласної ради Анатолій Підгорний провів 36-ту сесії обласної ради, яка розпочалася із виконання Гімну України та вшанування пам’яті загиблих військових та мирних жителів у ході АТО/ООС на сході нашої держави.

Потім Анатолій Підгорний надав слово голові обласної виборчої комісії, яка оголосила рішення виборчої комісії про визнання обраною депутаткою обласної ради Віти Москаленко, безпартійної, яка поповнила ряди фракції політичної партії «Відродження» замість вибулого депутата.

Далі було озвучено про зміни в керівництві фракції політичної партії ВО «Батьківщина». Її керівником став депутат  Віталій Чен.

Депутати надали можливість для звернень представникам громадськості. Першим виступив голова обласного осередку ВГО «Захист дітей війни» Олександр Коваленко щодо соціального захисту цієї категорії громадян.

Оголосити 2020 рік роком Богдана Хмельницького з нагоди 425-річчя від дня його народження звернувся голова ГО «Чигиринська районна народна рада» Павло Романенко.

З особистими питаннями звернулися житель м. Черкаси Сергій Яременко та мешканка села Свидівок Черкаського району Оксана Мірошник.

Депутати також вислухали представників ГО «Життя без перешкод» та об’єднаної спільноти фізичних осіб-підприємців Черкащини.

Далі заяви і звернення оголосили представники депутатських фракцій. Зокрема,  від фракції ВО «Черкащани» виступив Олександр Коваленко щодо відтермінування запровадження другого етапу медичної реформи закладів вторинної ланки; Володимир Павличук – щодо забезпечення функціонування санаторних шкіл та шкіл-інтернатів, а Олександр Северин – щодо недопущення прийняття змін до законодавства в мисливській і лісовій галузях без громадського обговорення і врахування пропозицій.

Від фракції ВО «Батьківщина» оголосив звернення Віктор Гончаренко щодо земельної реформи.

Депутат фракції Партії «Відродження» Євгеній Клімов заявив про блокування впровадження міським головою м. Умань проєкту Президента України «Другий Єрусалим», що спрямований на розвиток туристичної галузі міста, а також адресував звернення до голови Держгеокадастру і Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, голови облдержадміністрації щодо ситуації навколо відведення земельних ділянок в адмінмежах Зорянської сільської ради Христинівського району.

Правом оголосити звернення також скористалися Юрій Ботнар і Сергій Воронов від фракції ВО «Свобода», які підняли проблеми розподілу коштів на ремонт доріг та очищення русла р. Тясмин; Валентина Далібожак і Володимир Костюченко від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» – про проблеми м. Сміли і Смілянського району та інші.

При формуванні і затвердженні порядку денного, його було доповнено питанням про звернення до Верховної Ради України щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів України, черкащан – Олександра Скічка, Андрія Стріхарського, Олега Арсенюка через їхнє голосування попри волі виборців за запровадження ринку землі (подано депутатом Юрієм Ботнаром). Також було внесено питання щодо ухвалення звернення до Чорнобаївської районної ради щодо ініціювання перед Черкаською обласною радою присвоєння громадянину А. І. Хімічу звання «Почесний громадянин Черкащини» (подано депутатом Олександром Вельбівцем); звернення депутатів Черкаської обласної ради до Міністра охорони здоров’я України щодо внесення КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня іменні Софії Бобринської» Смілянської міської ради до числа опорних лікарень Черкаського госпітального округу (подано депутатом Володимиром Костюченком) тощо.

Далі депутати приступили до розгляду питань. Одними з перших вони ухвалили рішення щодо призначення на посади керівників комунальних закладів, які пройшли відповідні конкурси і стали переможцями: Черкаський обласний центр громадського здоров'я, Черкаська центральна районна аптека № 5, обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Сосновий Бір», обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна», обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради.

Проголосували та погодили зміну назв комунальних загальноосвітніх навчальних закладів – санаторних шкіл та шкіл-інтернатів, а також вищого закладу «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка» та обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  на Черкаський обласний центр підвищення кваліфікації.

Підтримано голосуванням проєкти рішень щодо надання Монастирищенській центральній районній аптеці №17, Тальнівській центральній районній аптеці №73 та КП «Готельний комплекс Дніпро» кредитного ліміту.

Результативно проголосували депутати і за внесення змін до кодів економічної діяльності суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; про припинення права та надання права постійного користування земельними ділянками і надання їх у користування; визнання майна комунальною власністю; передачу його і списання тощо.

Ухвалено рішення про повернення з оренди цілісного майнового комплексу КП «Центральна районна аптека №30» в м. Золотоноша, а також ухвалено програму фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на 2020-2022 роки.

Разом з тим, не знайшлося необхідної кількості голосів за повернення з оренди цілісного майнового комплексу колишнього КП «Канівська центральна районна аптека №91» Черкаської обласної ради.

Опісля у пленарному засіданні було оголошено перерву. Сесія обласної ради свою роботу продовжить 12 березня 2020 року.

Джерело: офіційний сайт Черкаської обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь