A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщину завітала делегація Гнєзненського повіту Великопольського воєводства

Дата: 25.08.2021 09:59
Кількість переглядів: 752

Міжнародна співпраця на даний час – це вимога часу. Життя іде вперед, суспільство прагне розвитку, пізнання нового, цікавого, самовдосконалення і самореалізації. Для Уманської районної ради та районної державної адміністрації міжнародна співпраця дає можливість знайомитися з процесами європейського розвитку громад, запозичувати досвід вдосконалення і налагодження життя територіальних громад, а головне, інтегрувати молодь, залучати її вивчати культуру європейських країн, знайомитися з європейськими цінностями, а також ділитися своїми надбаннями, досягненнями і традиціями.

З метою продовження і поглиблення співпраці, 18-22 серпня 2021 року, делегація Гнєзненського повіту відвідала Уманський район. Членами польської делегації були: Пьотр Грущинський - староста Гнєзненського повіту; Радослав Собков’як - депутат Ради повіту, директор школи №3 в м. Гнєзно.

Програма візиту польських побратимів була насиченою та різноманітною. Вона включала в себе відвідування Родниківського ліцею імені Т.Г.Шевченка, рекреаційного пункту Юрківського лісництва, знайомство з інфраструктурою села Берестівець, екскурсію парком «Софіївка» та старою частиною міста Умань, покладання квітів до могили полеглого в АТО Анатолія Поліщука в с.Родниківка.     

Ключовим моментом перебування польської делегації на Уманщині була їхня участь в урочистому засіданні сесії Уманської районної ради, що відбулася 19 серпня 2021 року з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Звертаючись до присутніх на сесії, у своєму вітальному слові Пьотр Грущинський наголосив: «Ми дуже добре розуміємо, яка важка у вас зараз ситуація, але також бачимо, який великий поступ вперед ви зробили. Ці зміни бачимо на кожному кроці. Хочу зазначити, що у нашому повіті є сотні зареєстрованих українців, які дуже добре працюють. Керівники змагаються за працівників через значний брак кадрів. Мушу сказати, що великі надії нам надає наше членство в Європейському союзі,  це, насправді,  нові можливості в т. ч. фінансові: думаю, що Польща за останні 15 років дуже змінилася у різних напрямках - як в економіці, так і в сільському господарстві».

Староста повіту Гнєзно висловив  переконання, що ті контакти, які сьогодні існують між нашими регіонами ще більше зміцніють та допоможуть розвивати  двосторонні відносини.

Депутат Ради Гнєзненського повіту Радослав Собков’як наголосив, що основою партнерської співпраці між Гнєзненським повітом та Уманським районом є взаємна довіра та розуміння спільної мети, що відображається не лише у взаємовідносинах між органами самоврядування, а й на міждержавному рівні. Пан Радослав передав вітання від голови Ради Гнєзненського повіту Даріуша Пілака та побажав успіхів у розбудові незалежної та процвітаючої України.

Голова Уманської районної ради Віталій Олійник висловив вдячність польським друзям за візит, висловив надію, що все заплановане вдасться, передав вітання від усіх жителів Уманщини мешканцям повіту Гнєзно. Зокрема, Віталій Васильович наголосив: «Польський і український народи дуже близькі, їх поєднує і спільна історія, і сучасність. Польща є адвокатом України у спільноті європейських держав, тому партнерські взаємини варто розвивати та поглиблювати. Віримо, що дружні стосунки між Уманським районом та Гнєзненським повітом будуть усебічно будуватися в дусі партнерства на основі взаємної поваги та довіри».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь