A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відбулись урочистості з нагоди Дня матері

Дата: 11.05.2018 17:16
Кількість переглядів: 861

День матері – це одне із найзворушливіших свят, бо кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе у своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами. Це свято повернулося до нас із забуття, щоб відновити давню традицію вшанування Матері-Богородиці, Матері-Жінки, Матері-України, як триєдиного символу всеохоплюючої любові, віри, надії.

Традиційно День матері в Україні відзначають другої неділі травня. З цієї нагоди 11 травня 2018 року в Родниківському будинку культури відбулись районні урочистості, де найшанованішими гостями були матері, чиї діти віддали своє життя за захист України на Сході; мати Героя Небесної Сотні; матері, які не дочекалися своїх синів з Афганської війни; матері, які є ветеранами праці; представниці різних сфер життєдіяльності Уманщини.

У фойє закладу культури була розгорнута тематична виставка малюнків вихованців Бабанської дитячої музичної школи та учнів навчальних закладів району, а також виставка районного центру дитячої та юнацької творчості і майстрів Уманщини. Окрім того, районна центральна бібліотека представила виставку-інсталяцію на тему: «Від матері у спадок - дім любові». А діти в українському національному вбранні дарували кожній жінці вітальну листівку та аплікацію яблуневого цвіту.

Віддати шану усім матерям Уманщини на свято завітали голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутати районної ради, очільники територіальних громад району, працівники районних закладів та установ, громадськість краю.

Епіграфом свята стала художня композиція «І на тім рушникові…», яку майстерно виконала Олена Красовська з Городниці - мама 7 дітей, які були поруч із нею на сцені.

Усіх присутніх у залі матерів тепло й щиро привітав голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

Сердечні й зворушливі слова вітань і зичень адресувала жінкам-матерям Уманщини голова районної ради Оксана Супрунець, яка відзначила, що любов, повага до матері у свідомості українців переноситься на рідну землю, свій край, Батьківщину.

- Ця щира любов лежить в основі патріотизму, стійкості і незламності тих, хто боровся і бореться за добро та незалежність України. Також хочеться висловити подяку матерям, які виховали синів, що не роздумуючи пішли захищати кордони нашої держави ціною власного життя, а також матерям, чиї сини несуть службу у Збройних Силах України і сьогодні, - наголосила Оксана Анатоліївна.

Посадовець зазначила особливу роль жінки-матері у суспільстві, висловила свою вдячність та безмежну подяку матерям за належне виховання підростаючого покоління, віддала шану матерям, які благословили наше життя, та тим жінкам, котрі чекають своїх синів із зони проведення АТО. Вона також побажала всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру, душевного спокою, любові, Божої ласки, непохитної міцності родинних стосунків та гідного продовження у найдорожчому своєму багатстві – дітях.

На святі від чоловічого складу депутатів Уманської районної ради до всіх присутніх також звернувся директор ТОВ «Прометей» Володимир Мальченко

Під час святкового дійства 62 жінок-матерів Уманщини за виховання своїх дітей отримали Подяки Уманської районної ради та районної державної адміністрації.

У рамках святкового заходу керівники району вручили Дипломи й грошові винагороди переможцям районних конкурсів, що проходили у загальноосвітніх навчальних закладах Уманщини з нагоди Дня матері.

Святковий концерт за участю самодіяльних колективів Уманщини став завершальним акордом свята Матері, де танець і пісня додавали урочистого настрою кожному з присутніх у залі.

Усі охоче частувались запашним короваєм – символом достатку і багатства. Цей хліб святий на вишитих рушниках підносили до учасників свята дівчата в українських костюмах.

Цього дня усім присутнім у залі матерям випала рідкісна можливість відпочити від щоденних клопотів і турбот.

Свято відбулося за спонсорської підтримки депутатів Уманської районної ради, серед яких: Володимир Мальченко, Сергій Войченко, Микола Гордій, Борис Пахолюк, Юрій Притула, Віктор Шилюк, Петро Карачун, Олександр Мордач, Василь Коцюбенко, Іван Любченко, Микола Кравчук, Любов Кобець, Юрій Гринь, Віктор Десятник, Олександр Батурін, Олександр, Поліщук, Олександр Павлик, Дмитро Непотенко,  Віктор Музика, Анатолій Фісун, Юрій Костенко, Володимир Кольба, Анатолій Кисіль та депутат Паланської ОТГ Олександр Сігов.

Д.Гайда



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь