A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У Косенівці відкрили меморіальну дошку герою АТО Віталію Звездогляду

Дата: 05.09.2018 16:46
Кількість переглядів: 955

4 вересня 2018 року на фасаді Косенівського НВК було урочисто відкрито  меморіальну дошку випускнику цього закладу, герою АТО Віталію Звездогляду. Вшанувати подвиг героя на урочисте відкриття прибули: голова районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, працівники районної ради та райдержадміністрації, сільські, селищний голови, рідні та друзі Віталія.

Звездогляд Віталій Вікторович народився 12 серпня 1992 року в селі Косенівка в родині Звездоглядів Тетяни Іванівни та Віктора Миколайовича. Навчався в місцевій середній школі.

У 2009 році закінчив 11 клас та продовжив навчатись в Уманському професійному ліцеї, здобував професію маляра-штукатура. Далі було навчання в Тальнівському будівельно-економічному коледжі.

З 2011- 2012  Віталій був призваний на військову строкову службу, яку проходив у м. Сімферополь. Після служби в армії закінчив своє навчання в Тальнівському коледжі.

У лютому 2014 року підписав контракт і став професійним військовим.

10 червня 2017 року страшна й безжальна звістка за лічені хвилини облетіла весь Уманський  район: під час проведення АТО поблизу с. Павлопіль  Волноваського району Донецької області загинув уродженець нашого села 24 – річний Віталій Вікторович Звездогляд.

У Віталія  залишилися батьки та сестра .

Указом Президента України від 14 листопада 2017 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

З метою виховання дітей у дусі патріотизму та любові до своєї Батьківщини право відкрити меморіальну дошку було надано кращим учням школи.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували подвиг Віталія Звездогляда.

Пам'ять про нашого земляка, який відав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких та знайомих йому людей.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь