A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Президент внесе до Парламенту зміни до Конституції щодо закріплення стратегічного напрямку руху України до членства в ЄС та НАТО

Дата: 02.07.2018 16:45
Кількість переглядів: 722

Президент Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради зміни до Конституції України в частині закріплення в Основному законі стратегічних цілей Української держави – набуття членства України в Європейському Союзі та Північноатлантичному Альянсі.

«Ще одні зміни до Конституції на яких я наголошую. Найближчим часом мною буде передано до Верховної Ради проект змін до Конституції – поправку, яка закріпить дві наших стратегічних цілі тісно пов’язані одна з одною. Це є вступ України до Європейського Союзу і вступ України до НАТО.», - сказав Президент під час урочистих заходів з нагоди Дня Конституції України.

Глава держави повідомив, що готуючи цю ініціативу, він виходив з трьох надзвичайно важливих міркувань. «Перше, європейська та євроатлантична інтеграція чітко відповідають національним інтересам України. Друге, орієнтація на Євросоюз та Північноатлантичний Альянс підтримуються абсолютною більшістю громадян, про що переконливо свідчить динаміка громадської думки. Але при цьому, третє, існує очевидна загроза ревізії європейської та євроатлантичної стратегії під впливом різних зовнішніх та внутрішніх обставин. І походить вона не лише від тих сил, які заслужили собі репутацію п’ятої колони», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, «серед політиків дедалі більше стає охочих поставити під сумнів наш чітко вивірений європейський курс, і нам вже окремі безвідповідальні політикани малюють необхідність повернення на Схід».

«Щоб ніхто і не думав петляти, впевнений, що це має бути прямим текстом зафіксовано у Конституції», - підкреслив Президент та висловив впевненість, що існує можливість зібрати триста голосів за це рішення у нинішньому складі Верховної Ради.

«І нам треба негайно починати роботу в цьому напрямку», - підсумував Глава держави.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь