A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відзначили 100-річчя Товариства Червоного Хреста України

Дата: 17.04.2018 16:36
Кількість переглядів: 931

18 квітня 2018 року Товариство Червоного Хреста України відзначає одну з вагомих дат в своєму історичному  календарі – 100-річчя з дня заснування. Це одна з найбільших громадських організацій нашої країни, яка починає свою історію з буремної весни 1918 року, коли Україна боролася за незалежність і демократію, долаючи спадок царської імперії та Першої світової війни – катастрофічний стан здоров’я населення, епідемії тифу, холери, туберкульозу, голод і холод. Товариство з того часу й дотепер надає медичну і гуманітарну допомогу, бере участь у наданні міжнародної допомоги в разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально-захищеним верствам населення, проводить санітарно-просвітницьку роботу.

На Уманщині такі завдання реалізовує міськрайонна організація Червоного Хреста, яка об’єднує 200 первинних осередків у місті та районі.

Із ювілейною датою ТЧХУ голову цієї міськрайонної організації Валентину Чорну, патронажних сестер, активістів та волонтерів руху Червоного Хреста привітали голова районної ради Оксана Супрунець та голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

- Сердечно зичу всім головам первинних організацій Товариства Червоного Хреста України в Уманському районі, волонтерам, благодійникам доброчинних справ світлих життєвих обріїв, міцного здоров’я, злагоди в усьому, щоб кожен прожитий день дарував радість і задоволення від роботи, - зазначила у вітальній промові Оксана Анатоліївна. - Приємно й те, що до реалізації різних гуманітарних і соціальних проектів червонохрестівців долучаються й депутати Уманської районної ради. Серед  найактивніших - Карачун Петро Володимирович, керівник ТОВ «Аграрій СВПП»; Мальченко Володимир Петрович, директор ТОВ «Прометей»; Кобець Любов Іванівна, керівник ТОВ «Весна». А також депутат Уманської районної ради 4-х скликань, а нині - депутат Паланської ОТГ, голова ФГ «Агрофірма «Базис» Осадчий Володимир Олексійович; керівник ПП «Рогова» Однокінний Дмитро Лукич; керівник ПП «Дмитрушки» Рубаненко Василь Анатолійович; керівник ПП «Орієнтир Агро Б» Бойко Руслан Васильович, керівник ФГ «Мрія» Венжега Ігор Георгійович та інші.

Від імені всього депутатського корпусу Уманської районної ради та від себе особисто Оксана Супрунець висловила вдячність усім цим добродіям за благочинність і милосердя.

Окрім теплих слів привітань, посадовці здійснили місію нагородження почесними грамотами районної ради та районної державної адміністрації. Зокрема, за вагомий особистий внесок у становлення та розвиток благочинної діяльності на Уманщині, активну життєву позицію та з нагоди 100-річчя з дня заснування Товариства Червоного Хреста України почесною грамотою була нагороджена голова міськрайонної організації ТЧХУ Валентина Чорна.

Зі свого боку, Валентина Андріївна зі щирими словами привітань звернулась до червонохрестівців Уманщини й особисто подякувала всім, хто співпрацює з очолюваною нею гуманітарною організацією і небайдужий до проблем знедолених.

За підтримку діяльності громадської організації, безпосередню участь у благодійних акціях і Програмах червонохрестівців та з нагоди 100-річчя з дня заснування Товариства Червоного Хреста України Валентина Андріївна вручила Оксані Супрунець Почесну грамоту обласної громадської організації Товариства Червоного Хреста України.

Почесна відзнака Національною комітету Товариства Червоного Хреста України є найвищою нагородою. Під час урочистостей її було вручено депутату Уманської районної ради, керівнику ТОВ «Аграрій СВПП» Петру Карачуну.  

Приєдналися до вітальних слів і голова Уманської районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока та голова районної ветеранської організації Анатолій Дем’янчук, подякувавши червонохрестівцям за чуйні серця, за добро й милосердя.

Виступи перепліталися пісенними і музичними вітаннями колективів та виконавців Уманщини. Концертна програма організована районним центром культури та дозвілля.

Дана Гайда



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь