A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Актуальні питання сьогодення обговорено на нараді з сільськими головами

Дата: 10.04.2018 16:26
Кількість переглядів: 873

Декларування одноосібників за 2017 рік, встановлення ставок орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та ряд інших актуальних питань обговорено на нараді з сільськими головами Уманського району. Участь у засіданні взяла голова районної ради Оксана Супрунець, начальник Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Сліпченко, головний лікар Уманської ЦРЛ Інна Добрянська, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації. Проводив нараду голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

За даними Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області у 2017 році в районі одноосібниками оброблялось 15085,6 га ріллі. За умови якісного проведення масово - роз’яснювальної роботи серед громадян-одноосібників у селах району, які обробляють земельні частки (паї) самостійно та декларування доходів на рівні 6,0% від нормативно грошової оцінки землі у 2018 році до бюджету району очікуване надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі -  6305,0 тис.грн.

 Так, станом на 29.03.2018 по Уманському району залучення до декларування доходів від використання земельних часток (паї) за 2017 рік 1024 громадян – одноосібників, якими обробляється 3917,1 га ріллі (або 26,0% від загальної площі в обробітку одноосібників). Одноосібниками задекларовано 9092,4 тис.грн. доходу (або 6,0% від нормативно-грошової оцінки землі), нараховано 1636,6 тис.грн. ПДФО.

Як повідомила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк, що листом Черкаської облдержадміністрації № 480/01/01-55 рекомендовано райдержадміністраціям, при укладенні договорів оренди землі на підставі розпоряджень Черкаської облдержадміністрації орендну плату у договорі слід встановлювати у розмірі, який затвердили сільські, селищні ради, в адміністративних межах яких розташовуються надані в оренду земельні ділянки.

Тому сільським радам необхідно прийняти рішення про встановлення ставки плати за землю у формі орендної плати, за аналогічним принципом як встановлювали ставку земельного податку.

         Дані ставки орендної плати будуть використовуватись райдержадміністрацією при укладанні договорів оренди на підставі розпоряджень Черкаської облдержадміністрації  (всі землі за межами населених пунктів крім земель сільськогосподарського призначення державної власності, якими розпоряджається Держгеокадастр).

Ще одним актуальним питанням стала інформація щодо порядку підготовки проектів державного фонду регіонального розвитку роз’яснення по якому надала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Тетяна Солом’яна.

З метою участі у конкурсі проектів, які фінансуватимуться з Державного фонду  регіонального розвитку в 2018 році   підготовлено та зареєстровано на он-лайн платформі Мінрегіону України 9 проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися в 2018 році за рахунок коштів ДФРР на загальну суму 16,5 млн.грн. а саме:

  • Реконструкція нежитлової будівлі (школи) під Будинок школяра та молоді з приміщеннями для тимчасового проживання в с.Родниківка вул.Гайдамацька,7 Уманського району
  • Будівництво напірного водогону вулиць села Гродзеве Уманського району Черкаської області;
  • Будівництво сільського водогону в с.Дмитрушки Уманського району Черкаської області;
  • Будівництво мереж водопостачання від свердловини № 1598 в с.Краснопілка Уманського району Черкаської області;
  • Будівництво напірного водогону вулиць Майка, Тищенка, Гагаріна, Молодіжна, Чайковського, Грушевського, Гоголя, Лесі Українки, Соборна, Садова, Козацька,Церковна Шевченка, Маяковського Стрілецька, Першотравнева с.Паланка Уманського району;
  • Придбання сучасного медичного обладнання для проведення діагностики та оперативного лікування гінекологічних захворювань методом малоінвазивної хірургії  для Уманської ЦРЛ;
  • Придбання медичного обладнання для приймально-діагностичного відділення Уманської ЦРЛ;
  • Придбання апарату ультразвукового діагностичного медичного для Уманської ЦРЛ;
  • Капітальний ремонт приміщень 3-го поверху головного корпусу для влаштування агіографічного відділення Уманської ЦРЛ.

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь