A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Журналісти Уманщини приймали вітання напередодні професійного свята

Дата: 06.06.2018 16:09
Кількість переглядів: 767

В Україні традиційно 6 червня відзначається професійне свято всіх українських журналістів, кореспондентів і репортерів.

Це свято було започатковане з ініціативи І Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів у 1994році і встановлено Указом Президента України, в якому вказано, що День журналіста щорічно відзначається в день вступу Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів, а саме 6 червня 1992 року.

Напередодні професійного свята, 5 червня 2018 року, відбулася зустріч голови районної ради Оксани Супрунець та голови районної державної адміністрації Євгенія Данченка з журналістами місцевих та регіональних мас-медіа: газет «Уманська зоря», «Черкаський край», «Вулик», КЗ «Редакція радіомовлення «Голос громади», ТОВ «Телекомпанія «Сатурн-TV», КП «Телекомпанія Умань», інформаційної агенції «Умань-медіа», незалежного інформаційного порталу  «Громадське Умань».

Керівники району висловили журналістам найщиріші вітання з нагоди професійного свята та подякували за конструктивну співпрацю і взаєморозуміння, за принципове дотримання високих журналістських стандартів при висвітленні діяльності органів державної влади й місцевого самоврядування та побажали їм завжди бути в цьому послідовними і пам’ятати про своє головне покликання – служити істині, утверджувати добро, злагоду і мир у суспільстві.

«Журналісти володіють сильною та впливовою зброєю – Словом. І від вашого Слова, друкованого чи мовленого з ефіру, залежить дуже багато. Тож нехай воно буде завжди чесним, правдивим, виваженим, об’єктивним», - наголосила, вітаючи журналістів, голова районної ради Оксана Супрунець.

- Ваша професія - складна, нелегка та надзвичайно відповідальна. Адже саме через журналістські матеріали, відеосюжети, новини на радіо чи в Інтернеті суспільство сприймає усі події, що відбуваються на Уманщині, в області та Україні. Бажаю вам творчих злетів, успіхів та сил для пошуку істини, реалізації найсміливіших задумів і планів. Ваша робота є вагомою підтримкою людського духу, зміцнення у людях віри та надії у майбутнє, - додала Оксана Анатоліївна.

Цього дня від керівників району працівники пера Уманщини отримали подарункові сувеніри за творчість та висвітлення актуальних проблем сьогодення.

А заслужений журналіст України Валентина  Козицька,  яка понад 20 років очолювала  редакцію газети «Уманська зоря», віддавши цьому друкованому виданню майже 58 років натхненної праці, подарувала  Оксані Супрунець та Євгенію Данченку збірку «Земля просто неба». За словами Валентини Андріївни, ця збірка - це перше найповніше видання творів відомих у минулому столітті талановитих поетів Уманщини Володимира Задорожного і Всеволода Піотровського. Сама Валентина  Козицька стала упорядником і редактором збірки.

На завершення зустрічі, керівники району запросили усіх присутніх журналістів відвідати наступного дня об’єкт зеленого туризму «Лялькова хата», що в с.Полянецьке.

Д.Гайда


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь