A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Ми відстоїмо своє право на проведення будівельної реформи та розбудову комфортного середовища для наших громадян, — Зубко

Дата: 05.09.2018 15:39
Кількість переглядів: 535

Реформи в Україні проводити непросто. Виявляється, що три роки роботи Уряду, Мінрегіону спільно з експертним середовищем і громадськістю над новими державними будівельними нормами можна перекреслити простим рішенням суду і зупинити наказ Мінрегіону від 23 квітня 2018 року про затвердження ДБН «Планування та забудова території». Наголошую, зупинити наказ можна, а введення в дію ДБН – ні! Вони опубліковані в квітні місяці і набули чинності з 1 вересня поточного року. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на засіданні Уряду.

«Сьогодні я звертаюсь до будівельного ринку, архітекторів і проектантів – дотримуйтесь нових ДБН,  працюйте за європейським правилам і стандартами! Громада не повинна бути у заручниках забудовників. Сьогодні громада, яка отримала повноваження і платить податки, стовідсотково хоче жити у безпечному і комфортному середовищі. Сьогодні в судах розглядається 5 позовів по ДБН. Але, наголошую: ми відстоїмо своє право на проведення будівельної реформи і розбудову комфортного середовища для наших громадян!» — наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, наказом Мінрегіону від 23.04.2018 № 100 затверджено ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», які набирають чинності з першого числа місяця, що настає через 90 днів з дня їх опублікування в офіційному друкованому виданні Мінрегіону «Інформаційний бюлетень Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України». Тобто для всіх зацікавлених сторін було 90 днів, протягом яких вони мали можливість отримати необхідні роз’яснення, процедурно підготуватись до набрання чинності. ДБН вступив в дію 1 вересня. Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києві від 27 серпня  2018 року задоволено забезпечення позову та призупинено дію наказу Мінрегіону від 23 квітня 2018 року про затвердження ДБН  «Планування та забудова території».

За інформацією Мінрегіону України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь