A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Делегація з Уманщини долучилася до вшанування в Києві загиблих Героїв

Дата: 30.08.2018 14:54
Кількість переглядів: 670

29 серпня в Києві відбулись заходи по вшануванню пам’яті загиблих воїнів АТО. Цю дату обрано не випадково, оскільки саме цього дня 2014 року в Іловайському котлі загинула найбільша кількість військових в один день за 4 роки війни.

Вранці на Михайлівській площі зібралися сотні людей: вдів, матерів, ветеранів АТО, представників громадських організацій і просто небайдужих громадян. Загиблих воїнів пом'янули хвилиною мовчання, а духовенство провело молебень на їхню честь. Присутні поклали квіти та запалені лампади до мурів Михайлівського собору.

Під час акції було відкрито чотири нові секції "Стіни пам’яті" з портретами та короткими даними про загиблих воїнів. Також відбулося відкриття електронного інформаційного терміналу «Книга пам’яті полеглих за Україну».

Важко було присутнім стримати сльози, коли згадували загиблих. Особливо, коли звучали зворушливі слова та спогади про нашого земляка Рижака Володимира Юрійовича (загинув 02.08.2014) з уст його матері – Рижак Ірини Сергіївни, жительки села Шарин.

Від Уманського району також були представники родин і інших загиблих учасників АТО Уманщини: мати Поліщука Анатолія Олександровича – загинув 12.02.2015, мати Цуркана Василя Андрійовича – загинув 24.07.2015, мати Ніженського Василя Петровича – загинув 20.04.2017, мати Звездогляда Віталія Вікторовича – загинув 20.06.2017. Їх супроводжували та надавали допомогу представники управління праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації та центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді Уманського району. Організатором поїздки була Уманська райдержадміністрація та Уманська районна рада. Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації проїзду до м. Київ директору НДГ «Родниківка» Войченку С. М., керівнику ФГ «Хорста» (с. Черповоди) Хорохонько С.В., голові Паланської ОТГ Кучеренку П.Ф., сільському голові с. Косенівка Дементьєву О.В., сільському голові с. Шарин Мельник З.М.

У цей світлий погожий день вкотре згадали імена загиблих та висловили шану матерям, які виховали справжніх героїв, які з готовністю віддали свої життя задля мирного неба над вільною Україною. Нехай Господь оберігає наших захисників та їхні родини на всьому життєвому шляху. Герої не вмирають, вони вічно житимуть у наших серцях.

 

 

Начальник управління праці та соціального

захисту населення Уманської РДА

 О.Я. Ярошевич



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь