A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія обласної ради внесла зміни до обласного бюджету на 2018 рік та прийняла рішення з важливих питань життєдіяльності області

Дата: 24.04.2018 14:34
Кількість переглядів: 682

20 квітня 2018 року проведено пленарне засідання двадцять другої сесії обласної ради сьомого скликання.
Відкрив і вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець. 

                      
У роботі сесії участь взяли голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади в області, міські голови, голови районних рад і райдержадміністрацій, представники громадськості та засобів масової інформації.
На початку роботи депутати вшанували хвилиною мовчання загиблих у зоні АТО. 
Потім голова обласної ради Олександр Вельбівець вручив почесному голові Черкаського обласного осередку ВГО «Захист дітей війни», депутату обласної ради Володимиру Костюченку та голові Всеукраїнської громадської організації «Захист дітей війни» Олександру Коваленку Почесні грамоти Верховної Ради України. 
Почесною грамотою Черкаської облдержадміністрації і обласної ради було також нагороджено комунальний заклад «Обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву» Черкаської обласної ради та комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу № 2 Черкаської міської ради.
Опісля депутат обласної ради Олександр Рябошлик під оплески вручив старшині 53-ої бригади, учаснику АТО Юрію Михеєву медаль «Захисник Вітчизни», якою його було народжено відповідно до Указу Президента України.
Далі головуючий оголосив повідомлення про утворення фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді в кількості 6 осіб, керівником якої став Олег Баштан.
Депутатам від фракцій політичних сил і позафракційних було надано час, передбачений регламентом, для заяв, запитів і звернень. Таким правом скористалися Костянтин Омаргалієв, Олександр Лупашко, Михайло Мушієк, Віктор Гончаренко, Олег Баштан, Євгеній Клімов, Сергій Воронов, Іван Далібожак, Олександр Рибченко, Валентина Коваленко та інші.
Окремі із них було запропоновано включити до порядку денного сесії. Серед них – звернення депутатів Черкаської обласної ради до в. о. голови Фонду державного майна України Трубарова В.М. щодо підтримки затвердження проектів мирових та ПАТ "Черкасиобленерго", угод між ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот», яке розглянули першим.
Голосування було результативним – проект рішення, яким ухвалено звернення, підтримали 49 депутатів.
Потім обранці перейшли до розгляду питань управління майном обласної комунальної власності. Серед тих, що знайшли підтримку, – зміни до рішення обласної ради від 16.12.2016 № 10- 30/VII «Про надання згоди на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів»; затвердження техніко-економічного обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу Державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області; реорганізації Смілянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів і Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради та зміни найменування Смілянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням і затвердження його Положення у новій редакції.
Далі депутати розглянули і підтримали питання щодо надання дозволу на передачу в оренду майна КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради» і комунальному навчальному закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».
Дискусію в залі викликало питання про передачу в оренду майна КЗ «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради». Після обговорення депутати позитивним голосуванням підтримали проект рішення.
Серед наступних питань порядку денного підтримано проекти рішень щодо внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна обласної комунальної власності та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням обласної ради від 06.04.2012 № 14-5/VI 12; щодо Переліку суб’єктів та об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області; надання дозволів на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості); списання і повернення з оренди та передачу майна комунальної власності, а також дали згоду на призначення Перевіспи Я.М. на посаду директора комунального закладу Черкаської обласної ради «Обласний соціальний центр матері та дитини».
Сесія обласної ради підтримала проекти рішень щодо припинення державному підприємству «Кам’янське лісове господарство» права користування мисливськими угіддями і натомість надала їх у користування ТОВ «Мисливське товариство «Тимошівське» у лісових масивах Тимошівського лісництва ДП «Кам’янське лісове господарство».
Далі було обговорено і схвалено низку обласних програм: територіальної оборони Черкаської області на 2018-2020 роки; надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2018 – 2022 роки; комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018 – 2019 роки; створення регіональної системи дорадчої служби для підтримки фермерських господарств, сільськогосподарських виробничих і обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на 2018-2020 роки та Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2018 рік.
Погодили депутати і внесення змін до низки обласних програм, а саме: забезпечення правопорядку, запобігання і протидії корупції в області на 2016-2020 роки; підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки; у додаток 1 до Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року; у Додаток до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки; до обласної програми вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів і тари від них на 2016-2018 роки та охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки. 
Результативно проголосували депутати за внесення змін до низки рішень обласної ради, а саме: «Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради»; до складу комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної рад; «Про обласну цільову програму «Екстрена медична допомога Черкащини на 2017-2020 роки»; до рішення обласної ради «Про обласну премію імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості» та до рішення обласної ради «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області» та інші.
Далі депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2017 рік та погодили зміни до обласного бюджету на 2018 рік.
У ході пленарного засідання також було заслухано інформацію про хід виконання обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки, обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року, а також ухвалено звіт постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства.
Підтримано проект рішення про входження депутата Вадима Гайовича до складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. 
Не вистачило голосів депутатів для задоволення поданої особисто заяви про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Віталія Чміля від фракції ВО «Свобода».
Серед інших питань порядку денного заслухано інформацію прокурора Черкаської області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Черкаської області; підтримано зняття з контролю деяких рішень обласної ради і на завершення роботи прийнято низку звернень до керівництва держави та інших органів влади.
Всього було розглянуто і прийнято рішення з шістдесяти трьох питань.
Двадцять друга сесія обласної ради завершила свою роботу. 


Виконавчий апарат обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь