A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія обласної ради прийняла рішення з важливих питань управління майном, реорганізації закладів охорони здоров’я, внесла зміни до низки обласних програм та обласного бюджету на 2018 рік

Дата: 10.09.2018 14:32
Кількість переглядів: 684

7 вересня 2018 року проведено перше пленарне засідання двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання.
Відкрив і вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець. 

                        
У роботі сесії участь взяли голова, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, центральних органів виконавчої влади в області, міські голови, голови районних рад і райдержадміністрацій, ОТГ, представники громадськості та засобів масової інформації.
На початку роботи депутати вшанували хвилиною мовчання українських воїнів та мирних жителів, які загинули у зоні проведення АТО та ООС.
Потім голова обласної ради Олександр Вельбівець вручив Грамоту Верховної Ради України оператору крутильного устаткування підготовчого цеху крутильно-ткацького виробництва ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» Марії Свистун. 
А Почесні грамоти Черкаської облдержадміністрації і обласної ради отримали депутати обласної ради: Олександр Рябошлик – за особисту мужність, героїзм і самовідданість, проявлені під час проведення операції Об’єднаних сил, і Микола Булатецький – за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування та активну життєву позицію. 
Далі голова обласної ради надав слово голові обласної виборчої комісії І.А.Овчаренко для оголошення постанов про обрання та реєстрацію нових депутатів обласної ради замість вибулих.
Так, депутатом від ВО «Батьківщина» став завідуючий хірургічним відділенням Канівської ЦРЛ Михайло Козак, а від ВО «Свобода» повноваження набула Ірина Борисенко із Золотоніщини.
У ході роботи головуючий оголосив повідомлення про утворення фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді в кількості 5 осіб, керівником якої став Олег Баштан.
Відповідно до Регламенту обласної ради депутатам від фракцій політичних сил і позафракційних було надано час для заяв, запитів і звернень. Таким правом скористалися Анатолій Яріш, Олександр Северин, Олександр Коваленко, Григорій Плічко, Олексій Озірний, Михайло Мушієк, Євгеній Клімов, Юрій Ботнар, Сергій Воронов, Іван Далібожак, Володимир Костюченко, Олексій Давиденко, Анатолій Сахно, Валентина Коваленко та інші.
Окремі із них було запропоновано включити до порядку денного сесії. Після внесення доповнень і пропозицій та його затвердження депутати перейшли до розгляду питань.
Перше із них – внесення змін до рішення обласної ради від 25.06.15 №41-1/VII «Про перспективний план формування територіальних громад Черкаської області» викликало бурхливе обговорення і тривало майже півтори години.
Участь у ньому взяли не лише депутати різних фракцій, але і представники громадськості, зокрема, окремих населених пунктів Канівського і Драбівського районів та їх сільські голови. Серед виступаючих одні підтримували запропоновані зміни до перспективного плану, інші – навпаки, не погоджувалися, наголошуючи на принципі добровільності.
В обговоренні цього питання також виступили голова облдержадміністрації і голова обласної ради.
Олександр Вельбівець зазначив, що у цій ситуації є лише два варіанти: ухвалення рішення або зняття з розгляду і відправка на доопрацювання.
А ще зауважив, що він особисто є одним з найбільших прихильників реформи децентралізації та створення ОТГ. Але тих ОТГ, особливо в сільській місцевості, що дійсно відповідають критеріям. Та слід враховувати, що реформи мають початок і матимуть закінчення.
Реформа має давати результат, на який орієнтована громада, її мешканці. Але деякий процес об’єднання не відображає ніякого результату, лише спотворює його.
.– Деякі ОТГ Черкащини виглядають як об’єднання територій чи укрупнення сільських рад або створення, так званих, земельних вотчин. Ось і сьогодні окремі вимоги щодо змін нагадують щось подібне, аж ніяк не створення ОТГ, – наголосив голова обласної ради. 
На завершення він закликав депутатів визначитися і підтримати проект рішення або ж відхилити.
До голосування депутати поверталися декілька разів, але рішення з першого питання порядку денного ухвалити так і не вдалося.
Врешті-решт, за узгодженням з керівниками фракцій вирішили доопрацювати проект рішення і зміни та повернутися до плану перспективного формування територій громад області на другому пленарному засіданні цієї сесії.
Після цього депутати розглянули нагальні питання порядку денного. 
Серед тих, що знайшли підтримку, – низка рішень, що подано управлінням майном обласної комунальної власності. 
Так, Наталію Ільїну призначено на посаду директора КП «Аптека №182» Черкаської обласної ради; затверджено техніко-економічне обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу ДНЗ «Буцький політехнічний професійний ліцей» з державної власності до власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; внесено зміни до рішення обласної ради від 09.06.2017 № 15-2/VII «Про прийняття майна у комунальну власність»; надано дозвіл КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» та ВНЗ «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім. Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради» на передачу в оренду майна.
Також підтримано проекти рішень щодо надання дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості); припинення права постійного користування земельною ділянкою та передачу її до земель запасу; затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та інші.
Депутати підтримали всі проекти рішень щодо реорганізації комунальних закладів, що належать до галузі охорони здоров’я, припинення юридичної особи – КЗ «Черкаський обласний центр здоров’я Черкаської обласної ради » та деякі інші.
Серед питань, позитивно проголосовано за перерозподіл та використання коштів для надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету; внесення змін до Антикорупційної програми обласної ради на 2018 рік; до обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки; у додаток до Обласної програми підтримки закладів вищої освіти області на 2015-2019 роки.
Також заслухано інформацію начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки щодо внесення змін до Програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки та ухвалено відповідне рішення.
Результативним голосуванням підтримано запропоновані зміни до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік», з якими присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.
Цим рішенням приведено показники обласного бюджету у відповідність із обсягами трансфертів, виділеними у міжсесійний період із Державного бюджету України та місцевих бюджетів області, ефективне використання коштів обласного бюджету шляхом розподілу вільного залишку коштів на початок року, коштів від перевиконання обласного бюджету та перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого загального обсягу видатків та надання кредитів на 2018 рік.
Розглянувши ці питання порядку денного, в роботі сесії оголошено перерву.
За погодженням із керівниками фракцій продовжити роботу пленарного засідання обласної ради заплановано на 10 годину 21 вересня 2018 року. 


Джерело: сайт Черкаської обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь