A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Перший малий груповий будинок для посиротілих дітей зведуть на Уманщині

Дата: 18.09.2018 14:16
Кількість переглядів: 724

У селі Собівка, що на Уманщині, візьмуться за зведення малого групового будинку. Тут у наближеній до сімейної атмосфері зможуть проживати до 10 статусних дітей допоки їх не влаштують у родини чи вони не досягнуть повноліття. Про це на координаційній нараді повідомив заступник очільника області Сергій Овчаренко.

                       

Під будівництво МГБ вже виділили земельну ділянку та напрацювали попередній план будівництва. Малий габаритний будинок зводитимуть за розробленим у Мінрегіоні проектом коштом державної субвенції.

– Цьогоріч область отримала від держави 13,5 млн грн на придбання житла для дітей сиріт та осіб з їх числа, – каже посадовець. – Комісійно ми розглянули 44 пропозиції від районів та міст області на придбання житла. Погодили 17 пропозицій. Це дозволить покращити житлові умови 22 статусних дітей. Вже придбали 9 помешкань: у Ватутіному, Монастирищенському, Христинівському, Тальнівському, Уманському, Звенигородському, Черкаському районах, а також дві квартири у Смілі. Водночас маємо потребу у будівництві малого габаритного будинку. Претендували на нього Кам’янщина та Уманщина. Втім 11 вересня на засіданні профільної комісії ОДА ми з низки об’єктивних причин обрали саме Уманський район.

Аби якісно та вчасно реалізувати проект з будівництва МГБ, в області призупинили розгляд пропозицій на придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа, додав посадовець. Водночас, за словами начальника обласної Служби у справах дітей Оксани Покатілової, цільова державна субвенція – це безумовно суттєва допомога у захисті прав та законних інтересів дітей-сиріт, конкретна справа для дітей. Але лише за рахунок вказаної субвенції неможливо вирішити житлову проблему.

– Після досягнення дитиною-сиротою 16-річного віку, відповідна служба у справах дітей сприяє взяттю дитини, у якої відсутнє житло, на облік, – пояснює вона. – Відповідно до чинного законодавства, питання забезпечення осіб вказаної категорії житлом належить до повноважень органів місцевого самоврядування. Зараз на квартирному та соціальному квартирному обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, перебувають 138 статусних дітей у віці від 16 до 18 років та 546 осіб у віці від 18 до 23 років.

Загалом торік соціальними квартирами забезпечили двох осіб у Черкасах, 1 – у Шполянському районі. Отримали змогу проживати у гуртожитку по 1 особі з Золотоноші, Звенигородського, Драбівського, Канівського районів та 3 особи з Кам’янському району. І лише у Шолянському районі за кошти місцевого бюджету придбано 2 будинки для 2 осіб та у Жашківському районі 1 будинок для 2 осіб. Цього року забезпечили гуртожитком 4 особи Черкасах, по 1 особі у Городищенському, Кам’янському, Христинівському та Чорнобаївському районах. І лише 1 особі у Кам’янському районі видано ордер на будинок.

 

Джерело: сайт Черкаської ОДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь