A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Головні виклики президента України: Про що Порошенко говорив на прес-конференції

Дата: 07.03.2018 11:28
Кількість переглядів: 730

Президент України Петро Порошенко 28 лютого дав велику прес-конференцію. Вона називалася "Виклики-2018". Головні висловлювання Глави держави

Про євроатлантичну інтеграцію та стандарти НАТО

"У моїй команді ми зараз обговорюємо пропозицію "заякорити" у Конституції європейську та євроатлантичну інтеграцію. Ці ідеї користуються широкою підтримкою в суспільстві… Поправки до Основного закону могли би стати страховкою від будь-яких несподіванок та імперативом для всіх політичних сил на роки вперед."

"Навіть під час війни ми маємо прийняти призначення цивільного міністра оборони, розділити позиції головнокомандувача і начальника Генштабу, зробити низку великих реформ, щоб перевести країну на стандарти НАТО й імплементувати норми, які я зазначив в стратегічному оборонному бюлетені."

-  Про темпи зростання

"Все одно не полишає відчуття, що зробили не все, що могли… Очевидно, що темпи є категорично неприйнятними і недостатніми, щоб забезпечувати символічне, але відчутне зростання зарплат…"

"Від багатьох реформ більшість українців, на жаль, не відчувають позитивного ефекту, бо життя українців значно не покращилося. Рівень життя, особливо підкошений війною та економічною агресією, країни тільки-но починає відновлюватися, і темпи надто повільні і мене як президента не влаштовують. Але про те, що зміни помітили, те, що зміни визнали та оцінили в світі, свідчить багато фактів…"

-  Про подорож на Мальдіви

"Хочу твердо наголосити, що кордон я перетинав за своїм прізвищем, по своєму паспорту з відповідною реєстрацією у прикордонників… Сплачував я і (за) літак, і готель зі свого банківського рахунку в українському банку…"

 "На це не було витрачено жодної копійки із держбюджету, кошти всі були задекларовані, з них були сплачені всі податки."

-  Про своє балотування на виборах та життя після виборів

"Я точно 100% братиму участь у президентських виборах як виборецьЯ наголошую, що після виборів я точно житиму в Україні в будь-якій якості."

"Я не програв у своєму житті ще жодної виборчої програми."

"Я точно не збираюсь брати участь у парламентських виборах."

-  Про дострокові вибори

 "Парламент все приймає. Які ще можуть бути розмови з цього приводу. Я наголошую, що жодних цих розмов я не веду. Якщо парламент замість того, щоб займатися (законами), буде займатися виборами, - вони до цього призведуть."

"Безумовно, я буду робити все можливе, щоб забезпечити ефективну координацію діяльності президента, уряду, парламентської коаліції і парламенту. Коли будуть інші умови - будемо тоді це обговорювати."

-  Про передачу кораблів з Криму

"Ми точно готові прийняти кораблі з Криму… Ми готові прийняти кораблі із Криму тільки разом із Кримом. Впевнений, що це є одностайна позиція й української влади, й українського суспільства."

-  Про Збройні сили України

"Наші ЗС слід укріпити настільки, щоб вони були не лише обороноздатними, але й спроможними звільнити окуповані території. Це наше безумовне право, і воно має бути забезпеченим достатнім військовим потенціалом."

 

Про миротворців та ситуацію на Донбасі

 "Миротворці – важлива складова відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави."

"Питання миротворців дуже складне… Ми не маємо абсолютно безпекового компоненту для реалізації будь-яких процесів на Сході."

"Я буду робити все, щоб якнайшвидше запровадити миротворців, бо на сьогодні це єдиний варіант, яким можна зупинити вбивство українців і відновити український суверенітет на окупованому Донбасі."

Про середній клас

"Ми повинні зробити цей та інші кроки, щоб на ноги знову підвівся середній клас, по якому найсильніше вдарили всі випробування останніх років. І на відміну від найзаможнішого прошарку цей середній клас не мав жирових запасів, які б дозволили пережити важкі часи. І на відміну від найбідніших його обійшли субсидіями. От і виходить, що середина просіла найбільше."

"Саме середній клас є гарантом демократичного характеру політичної системи, саме він є тією скелею, об яку розбиваються каламутні хвилі популізму."

Про поставки озброєння

"На жаль, я не можу повідомити про деталі переговорів, але перша поставка цього озброєння має відбутися вже через кілька тижнів."

"Ми говоримо про цілу низку поставок, починаючи з антиснайперських комплексів… Ми також говоримо про засоби електронної боротьби, протиповітряної оборони та багато інших видів озброєння."

-  Про кримськотатарську автономію

"Я не бачив пропозицій робочої групи, вони мають бути затверджені Конституційною комісією. Я негайно після нашої зустрічі звернуся до Конституційної комісії для того, щоб вона провела публічне обговорення пропозицій робочої групи. І як тільки буде знайдений остаточний варіант, як я і обіцяв, питання щодо національної, національно-культурної автономії, внесення змін до Конституції мною буде ініційовано перед ВРУ."

Про своє життя

"Я не хочу зараз обговорювати своє життя, але повірте мені, воно не цукорМожу наголосити, що коли я обирався президентом, мої статки були набагато більшими, ніж це є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку."

Про війну "всіх проти всіх"

"Депресія і зневіра – це те, що хочуть посіяти в українському суспільстві, в тому числі не тільки всередині країни. Програми соціальних мереж, програми фейкових новин – це є складова частина."

-  Про відносини з Польщею

"Наші відносини розвиваються дуже динамічно."

"Повірте мені, ми не потребуємо, щоб нам хтось казав, яких українських героїв ми повинні шанувати, а яких ні. Ми самі розберемося. Так само, як ми нікому не радимо, кого Польща має шанувати, а кого ні. Це недобре."

Про Саакашвілі та його реадмісію

"Не думаю, що він зараз щаслива людина. Але це його проблеми і його справа."

"Питання реадмісії було проведено юридично бездоганно з точки зору українського законодавства, з точки зору міжнародних зобов'язань України і з точки зору верховенства права."

-  Про зміну виборчого законодавства

"Я буду точно займатися змінами до виборчого законодавства, наголошую на цьому."

" Я впевнений у тому, що ми маємо різко підвищити відповідальність за скупку голосів, і буду просити парламент це зробити – підвищити прозорість виборчого процесу, підвищити відповідальність за фальсифікацію виборів на дільницях."

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь