A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У Родниківській школі відкрито музей «Народні витоки Родниківки»

Дата: 27.08.2018 17:28
Кількість переглядів: 675

24 серпня, у День Незалежності України, у Родниківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття музею народознавства - світлиці «Народні витоки Родниківки».

У заході взяли участь голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, помічник-консультант народного депутата України Антона Яценка Ірина Плетньова, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук, депутат Уманської районної ради, директор КСП «Родниківка» Сергій Войченко. 

Під час відкриття музею директор школи Олександра Слупіцька наголосила, що створенню світлиці «Народні витоки Родниківки» передувала кропітка робота працівників школи, учнів та батьків. За словами Олександри Іванівни, музей відкрито за спонсорської допомоги директора КСП «Родниківка» Сергія Войченка.

Переступивши поріг світлиці, всі учасники заходу відразу поринули у чарівний світ української культури, народних звичаїв, що прийшли до нас із вікопомних глибин.

У музеї представлені рушники, вишиті руками бабусь і прабабусь. А також – постільна білизна, скатертини, серветки, доріжки, килими та етнічний одяг українців.

А яке розмаїття керамічного посуду! Горщики і глечики, миски і полумиски, макітри і куманці були необхідними речами в кожній хаті. А ще – предмети побуту з дерева: ночви, підвісна колиска, скриня, діжка, водник, рубель, прядка, веретено та ін.

Керівники району Оксана Супрунець та Євгеній Данченко відзначили, що для створення музею дійсно докладено багато зусиль. Посадовці висловили сподівання,  що музей неодмінно поповнюватиметься новими експонатами, і що в школі плідно працюють над збереженням і відродженням українських національних традицій і звичаїв.

      

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь