A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На відшкодування вартості садивного матеріалу аграріям направлять понад 72 млн грн

Дата: 25.07.2018 09:55
Кількість переглядів: 599

За бюджетною програмою  «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів,  виноградників та ягідників і нагляд за ними» для компенсації витрат на садивний матеріал аграріям буде нараховано 72087,4 тисячі гривень.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Комісії Мінагрополітики з питань державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. На засіданні були присутні представники міністерства, Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, Українського інституту горіхоплідних культур, асоціацій «Укрсадпром», «Укрсадвинпром», «Української горіхової асоціації», корпорації «Укрвинпром».

Зокрема, компенсацію за придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю отримають 56 підприємств із 18 областей України. Нові насадження зерняткових, кісточкових, ягідних, горіхоплідних культур та виноградиків закладено на  1255 га.

Загалом від регіональних комісій надійшли документи для компенсації витрат 62 учасникам ринку,  під час розгляду яких 6 заявок були відхилені  для доопрацювання і повторного обговорення.

Нагадаємо, що серед напрямків державної підтримки аграрного сектору на поточний рік окрема увага зосереджена на розвитку садівництва та виноградарства, враховуючи неприйнятну ситуацію, яка склалась на ринку плодоовочевої продукції. Маючи сприятливий клімат, якісні ґрунти та традиції садівництва, Україна за два роки імпортувала свіжих овочів і фруктів на більш як чверть мільярда доларів ($274 млн).

В рамках цієї програми, загальним обсягом фінансування у 300 млн гривень, держава компенсуватиме сільгоспвиробникам до 80% вартості саджанців. Це найбільш капіталоємна складова інвестпроекту, на яку припадає до половини усіх витрат.

За попередніми підрахунками, наприкінці року планується вийти на показник понад 3 тис. га нових садів та виноградників.

 

За інформацією Урядового порталу


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь