A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Субсидії по-новому: з травня субсидії черкащанам нараховуватимуть за оновленою програмою

Дата: 15.05.2018 08:44
Кількість переглядів: 757

Нова програма житлових субсидій стартувала в Україні 1 травня. Вона є більш справедливою та адресною. Про зміни у системі нарахування субсидій повідомив на вранішній координаційній нараді директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало.

Отримувачами субсидій на кінець опалювального періоду були майже 283 тис. сімей області. А це – половина домогосподарств Черкащини. Сума нарахованих їм з початку поточного року субсидій склала понад 1,4 млрд грн. Втім, за словами посадовця, верифікація субсидіантів, яка здійснюється Міністерством фінансів України, виявила низку системних проблем. Задля їхнього вирішення у Програму надання житлових субсидій і були внесені певні зміни.

– Насамперед змінено форму Декларації про доходи, – наголосив Руслан Чикало. – Відтепер необхідно декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Переважній більшості громадян, які отримують субсидії, державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту. У результаті застосування нових правил призначення субсидій жоден з тих, хто потребує допомоги, не постраждає. Нові правила призначення житлових субсидій не зачіпають малозабезпечених людей, пенсіонерів чи офіційно зареєстрованих безробітних.

Звернутися до органів соціального захисту необхідно буде:

– орендарям житла;
– внутрішньо переміщеним особам;
– сім’ям, де окремі її члени зареєстровані за іншими адресами проживання;
– сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а лише на фактично проживаючих в помешканні осіб;
– сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
– сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
– сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до кінця червня 2018 року.

Також субсидія не призначатиметься, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а будинку – 200 кв. м. Ця норма не поширюється на дитячі будинки сімейного типу та прийомні родини.

– Очікуємо, що в окремих категоріях зменшиться кількість тих, хто буде звертатися за субсидіями на наступний період, – додає Русла Чикало. – Зокрема, власникам елітних будинків, нових автомобілів, тим, хто працює в тіньовому секторі економіки, отримати субсидію буде набагато складніше. При цьому далі діятиме можливість призначення субсидій через рішення комісій у тих випадках, коли домогосподарство формально не підпадає під відповідні критерії, але реально потребує державної допомоги.

Наголосимо, загальна кількість отримувачів житлових субсидій на основі нових критеріїв стане відома лише після завершення процесу призначення.

 

За інформацією офіційного сайту Черкаської ОДА

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь